Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Η αντιπολυτεκνική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας



Σε «αντιπολυτεκνική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας» αναφέρεται ο ΓΓ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, οποίος κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, θίγοντας ζητήματα που αφορούν άμεσα τους πολύτεκνους μαθητές και φοιτητές.

Εν πρώτοις, ο ανεξάρτητος βουλευτής αναφέρεται στην άρση της αδικίας που σημειώθηκε εις βάρος δεκάδων πολύτεκνων εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που τους αρνήθηκαν την εγγραφή στα ΑΕΙ ή τα ΤΕΙ λόγω των ορίων ηλικίας των αδελφών τους ή λόγω εισοδηματικών και άλλων ορίων. Ο κ. Νικολόπουλος σημειώνει ότι παρά το γεγονός της ψήφισης του νόμου 4142/2013, με τον οποίο αίρονται οι αδικίες - και παρότι ο νόμος προβλέπει την εγγραφή αυτών των εισακτέων μέχρι τις 12 Μαΐου 2013 – μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση, με αποτέλεσμα να μην γίνεται η εγγραφή των εισακτέων στα τμήματα που έχουν πετύχει.


Επίσης, ο κ. Νικολόπουλος εστιάζει στον αισθητά μειωμένο φέτος αριθμό εισακτέων από την ειδική κατηγορία των πολυτέκνων, σημειώνοντας πως η ίδια η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει… ξεχάσει αυτό που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έλεγε: «Η Ελλάδα δεν γεννάει, αλλά γερνάει και η ενίσχυση των πολυτέκνων δεν είναι σπατάλη, αλλά επένδυση στο μέλλον του τόπου».

Ο Αχαιός πολιτικός ρωτάει τον Υπουργό γιατί δεν έχει εκδοθεί ακόμα η υπουργική απόφαση εγγραφής των πολυτέκνων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και γιατί είναι μειωμένος ο φετινός αριθμός εισακτέων της ειδικής κατηγορίας. Επίσης, ρωτάει αν αληθεύει, ότι ήδη ετοιμάζεται νέα ρύθμιση, με την οποία καταργείται το ποσοστό εισαγωγής πολυτέκνων στις στρατιωτικές και στις σχολές των σωμάτων ασφαλείας, ενώ εκφράζει την απορία του για όλα αυτά, ζητώντας να πληροφορηθεί ποια είναι η δημοσιονομική ελάφρυνση όλων αυτών των αντιπολυτεκνικών ρυμθμίσεων και αν επιβάλλεται από την τρόικα ή αποτελεί επιλογή της ίδιας της κυβέρνησης.